Asuntomessuilla on maskisuositus ja taloihin tutustutaan tiukasti ohjatulla reitillä - Rakentaminen - Maaseudun Tulevaisuus
Rakentaminen

Asuntomessuilla on maskisuositus ja taloihin tutustutaan tiukasti ohjatulla reitillä

Maanantaina alkavilla Tuusulan asuntomessuilla on kiinnitetty erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen torjumiseen, järjestäjät vakuuttavat.
Jaana Kankaanpää
Asuntomessuilla on jaossa 50 000 kertakäyttöistä kasvomaskia.

Asuntomessualueella suositellaan kasvomaskien käyttöä, minkä vuoksi jaossa on 50 000 kertakäyttömaskia. Myös käsien desinfiointiainetta saatavilla kaikkialla.

Kaikki pääsyliput myydään etukäteen ja tiettyyn ajankohtaan. Netistä ostaessa näkee, mitkä ajankohdat ovat täynnä ja missä tilaa.

Kävijät kulkevat tiettyä reittiä ohjastusti, ja reitin varrella voi jättää kohteita väliin, mutta ei palata takaisin aloittamatta alusta.

”Taloissa saa olla enintään 20 asiakasta kerrallaan eli esimerkiksi ala- ja yläkerrassa 10”, turvallisuuspäällikkö Heikki Vuorenpää kertoo MT:lle.

Ruuhkia ei ole, koska yläkerroista on rakennettu väliaikaiset portaat poistumisteiden eli esimerkiksi parvekkeiden kautta.

Kamera laskee kävijämääriä, ja ohjaus toimii.

Yli 700 henkilöstö edustajaa on suorittanut turvallisuuskoulutuksen, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

”Vastuu on jokaisella kävijällä. Ehkä tärkeintä on, että yleisö pystyy levittäytymään yli kahdeksan hehtaarin alueelle.”

Lue lisää

Energiaveroista tulee kova kiista

Yritysten pärjättävä nyt yksin

Kiurun soolot rasittavat jo

Vieraat ihmiset samassa sisätilassa aiheuttavat koronapelkoa: Joka viides suomalainen ei haluaisi kyselyn mukaan palata lähityöhön