Uutiset

Juha Vidgrén vetämään hevostalouden vastuullisuutta ja elinvoimaa selvittävää työryhmää

"Raviurheilun toimintaympäristö on muuttunut. Työryhmän tarkoituksena on saada esiin toimintaympäristöanalyysi niin hevosalan rahoituksen kuin hevostalouden yhteiskunnallisen aseman turvaamisesta."
Lari Lievonen
Tänään perustettu työryhmä selvittää raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuutta ja elinvoimaisuutta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä allekirjoitti tänään päätöksen perustaa työryhmän selvittämään raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuutta ja elinvoimaisuutta. Maa- ja metsätalousministeriön twitter-tilllä julkaistulla videolla Leppä allekirjoittaa päätöksen sekä lisäksi kertoo julkisesti työryhmän jäsenet.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Ponsse Oyj:n hallituksen jäsen ja pitkänlinjan raviharrastaja Juha Vidgrén. Työryhmän jäseniä ovat maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, nykyisin ravialan konsulttina työskentelevä Fintoto Oy:n toimitusjohtajanakin toiminut Ilmari Halinen sekä Suomen Hippos ry:n eläkkeelle jäänyt kilpailutoimenjohtaja Matti Lakkisto. Työryhmän sihteerinä toimii toimittaja Ville Toivonen.

Työryhmän toimiaika kestää vuoden 2022 kesäkuun loppuun saakka.

"Raviurheilun toimintaympäristö on muuttunut. Työryhmän tarkoituksena on saada esiin toimintaympäristöanalyysi niin hevosalan rahoituksen kuin hevostalouden yhteiskunnallisen aseman turvaamisesta”, toteaa kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

"Käymme koko alan läpi kasvatuksesta kilpailu- ja nuorisotoimintaan. Kilpailutoiminnan muutoksista voin todeta, että kilpailutoiminta tulee mitoittaa oikeassa suhteessa kilpailevien hevosten määrään. Näitä asioita käydään lähemmin läpi työryhmässä. Työryhmässä on todella laaja-alainen osaamispohja hevostaloudesta."

Edellä mainitun lisäksi hevosala sai toisen myönteisen uutisen tiistaina aikana. Ministeri Leppä kertoi EU-komissiolta tulleen vihreää valoa valtionosuuksien jaosta raviradoille aina vuoteen 2026 asti.

"Tämä tarkoittaa, että Suomen malli tukea hevostaloutta sai hyväksynnän komissiolta uudelle vuoden 2022 alusta alkavalle viisivuotiskaudelle. Tuleeko rahoitus veikkausvoittovaroista kokonaisuudessaan tai osittain, vai esimerkiksi budjetista, on kansallinen kysymys”, kertoo Jaana Husu-Kallio.

Lue myös:

Suomen Hippoksen Eriksson pitää MMM:n työryhmää hyvänä – "vastuullisuudessa ja elinvoimassa puhutaan samasta kokonaisuudesta"

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio: "Hevostalouden ja ravien rahoitus pitää - ministeri perustaa työryhmän elivoimaisuuden ja vastuullisuuden varmistamiseksi"

Hevosalan vastuullisuustyö ei ole mörkö vaan yhteistä arjen tekemistä: "tässä ei tehdä monenkymmenen sivun ohjelmia unohtumaan pöytälaatikkoon"

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ähtärin pandat Lumi ja Pyry saavat nyt tukipyynnön korkealta: Kiinan Suomen-suurlähettiläs vetoaa MTV:n mukaan kiinalaisiin ja suomalaisiin lisärahoituksen puolesta

Komissio ei luovu EU-metsäsäätelystä, mutta siihen voi vielä vaikuttaa – McGuinness: "Taksonomia ei ole kiveen hakattu"

Laidunnuksesta maksetaan tuottajille ekstraa Hollannissa ja Norjassa – isonkin karjan laidunnus onnistuu hyvillä kulkureiteillä ja nurmiseoksella

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video