Valkosuklaa-manteli-omenamousse
Omena, valkosuklaa ja paahdetut mantelit yhdistyvät kielenvieväksi jälkiruokaherkuksi.
Omena, valkosuklaa ja paahdetut mantelit yhdistyvät kielenvieväksi jälkiruokaherkuksi. Kuva: Jaana KankaanpääValkosuklaa-manteli-omenamousse
4 annosta
Ainekset
- 2 dl mantelilastuja
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
- 1 dl omenasosetta
- 1–2 rkl punssia
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
Koristeluun
- 4 ananaskirsikkaa
Valmistusohje
Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään.
Rouhi valkosuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jugurtti, omenasose ja punssi. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Sekoita joukkoon valkosuklaarouhe varovasti nostellen. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kääntele ⅔ mantelilastuista moussen joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Koristele annokset lopuilla mantelilastuilla ja ananaskirsikoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

