Valkosuklaa-manteli-omenamousse

Omena, valkosuklaa ja paahdetut mantelit yhdistyvät kielenvieväksi jälkiruokaherkuksi.
Omena, valkosuklaa ja paahdetut mantelit yhdistyvät kielenvieväksi jälkiruokaherkuksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valkosuklaa-manteli-omenamousse

4 annosta

Ainekset

  • 2 dl mantelilastuja
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
  • 1 dl omenasosetta
  • 1–2 rkl punssia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kanelia

Koristeluun

  • 4 ananaskirsikkaa

Valmistusohje

Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rouhi valkosuklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jugurtti, omenasose ja punssi. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Sekoita joukkoon valkosuklaarouhe varovasti nostellen. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kääntele ⅔ mantelilastuista moussen joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Koristele annokset lopuilla mantelilastuilla ja ananaskirsikoilla.