Hapankorppupaneroidut lohipuikot
Kalapuikot ovat pikkuväen lempiruokaa. Kokeilepa tehdä ne itse lohifileestä, ja leivitä ne hapankorppumurskalla – menekki on taattu.
Tee kotoiset kalapuikot paneroimalla ne hienonnetussa hapankorppurouheessa. Lisänä maistuu raikas jugurttikastike tomaatilla ja basilikalla höystettynä. Kuva: Kari SalonenHapankorppupaneroidut lohipuikot
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g lohifileetä
- 2 kananmunaa
- 100 g hapankorppuja
- ½ dl panko- tai korppujauhoa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
Tomaatti-basilikakastike
- 1 iso tomaatti
- ½ dl basilikasilppua
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1–2 tl hunajaa
- ¼ tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria
Valmistusohje
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja nahka. Leikkaa filee poikittain noin 3 sentin paloiksi.
Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki.
Hienonna hapankorput napakassa pakastepussissa kaulimen avulla. Sekoita murskeeseen pankojauho ja mausteet. Kumoa seos toiselle syvälle lautaselle.
Pyörittele kalapalat ensin munassa ja sen jälkeen muruseoksessa.
Paista kalat pannulla öljy-voiseoksessa välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat herkullisen ruskeita.
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioksi. Hienonna basilikanlehdet. Sekoita ne jugurttiin ja mausta hunajalla, suola- ja pippuriripauksella. Tarjoa kalapuikkojen kastikkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
