
Traktori oli viedä tv-kokin huomion – Teemu Laurell laittaa ruokaa suomalaisilla maatiloilla
Uusi ohjelma esittelee suomalaistiloja Utsjoelta Nauvoon. Herkullista ruokaa kokkaa tiloista inspiroituneena Teemu Laurell.
Teemu Laurell kokkaa Illallinen kansallismaisemassa -ohjelmassa suomalaistiloilla. Ohjelma alkaa MTV:llä 6. tammikuuta. Kuva: MTVMTV:llä alkaa loppiaisena 6.1. uusi ohjelma Illallinen kansallismaisemassa, jossa televisiostakin tuttu kokki ja ravintoloitsija Teemu Laurell reissaa ympäri Suomea kansallismaisemissa ja niiden liepeillä sijaitsevilla maatiloilla, jotka ovat kotimaisen ruoantuotannon kivijalka.
Raumalta lähtöisin oleva Laurell tunnetaan intohimoisena kotimaisten raaka-aineiden puolestapuhujana. Ohjelmassa kaupunkilaistunut kokki pääsee tutustumaan, mistä suomalainen ruoka tulee sekä kuulemaan tarinoita ruoan taustalla.
Kiitoksena Laurell valmistaa jokaisen jakson lopuksi herkullisen illallisen tilallisille ja heidän läheisilleen. Mukana nähdään myös julkkisvieraita.
”Mieleen jäi tilallisten intohimo ja rakkaus työtä kohtaan. Sen näki kaikesta toiminnasta.”
Laurell kertoi ohjelman julkistustilaisuudessa lähteneensä heti mukaan, kun ohjelman idea esiteltiin.
”Tämä oli oikein mieluisa projekti. Oli oikein helppo lähteä tähän mukaan, koska nämä tuotteet ovat sellaisia, joita tulee käytettyä myös omassa työssä”, Laurell kertoi.
Ohjelmassa esiteltävien reseptien inspiraation lähteenä toimi tilallisten lempiruoat, ruokatottumukset sekä tietysti se, mitä tilalla kasvaa tai mitä tilan läheltä löytyy.
”Tätä kautta lähdin kehittämään reseptejä. Resepteissä korostuu myös oma ruokafilosofiani eli yksinkertaisuus, maukkaus ja tietysti myös visuaalisuus. Reseptit on kuitenkin linkitetty todella vahvasti joka jaksossa tilallisiin”, Laurell totesi.
Matka halki Suomen oli Laurellille antoisa. Yksi asia jäi erityisesti mieleen.
”Isot koneet! Pikkupoika minussa heräsi jälleen. Pienenä poikana olin kiinnostunut paljon koneista, kuten kaivureista ja traktoreista. Pääsin niitäkin ajamaan monta kertaa, ja se oli välillä vähän paha paikkakin, kun ohjaaja sanoi, että pitäisi jatkaa, mutta halusin ajaa vielä yhden kierroksen”, Laurell naurahtaa.
Laurell kertoo huomanneensa nopeasti tiloilla vierailtuaan rakkauden ammattia kohtaan.
”Mieleen jäi tilallisten intohimo ja rakkaus työtä kohtaan. Sen näki kaikesta toiminnasta. Moni tila oli mennyt sukupolvelta toiselle ja haluttiin jatkaa toimintaa ja viedä suomalaisen ruoan sanomaa eteenpäin.”
Laurell nosti myös maitotilat esille.
”Vaikka ruoan kanssa on paljon tekemisissä, en ole nykyaikaisella maitotilalla käynyt. Se oli tosi kiinnostavaa kurkistaa sinne, mistä suomalainen huippuraaka-aine ja maito tulee”, Laurell totesi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





