Sienipasteijat

(16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä (500 g)
0,5 dl kvinoaa
1 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, tatteja tai ryöpättyjä rouskuja
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 tl meiramia
Voiteluun:
kananmunaa tai kauramaitoa
Laita lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista sienet. Kuullota sipuleita ja sieniä öljyssä pannulla 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty kvinoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja meiramilla.
Puolita lehtitaikinalevyt niin, että saat yhteensä 16 neliötä. Jaa sienitäyte tasaisesti neliöille. Kostuta kevyesti neliön kaksi sivua ja taita kolmion muotoiseksi pasteijaksi. Painele saumat kiinni sormella ja lopuksi vielä haarukalla. Pistele pasteijat kevyesti haarukalla ja voitele kananmunalla tai kauramaidolla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017