Gluteenittomat mokkaruudut
Gluteenittomat mokkapalat syntyvät käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta ja perunajauhoja. Mehevyyttä paloihin tuo omenasosetäyte.
Unelmatorttupohjaan leivotut mokkaruudut sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Kuva: Jaana KankaanpääGluteenittomat mokkaruudut
12 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 4 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl omenahilloa
Kuorrutus
- 1/2 dl kahvijuomaa
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2 dl tomusokeria
Pinnalle
- nonparelleja
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kuivu.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotetulle leivin- tai voipaperille. Puolita levy. Sivele toisen puolen pinnalle omenahilloa ja nosta toinen puoli päälle.
Sekoita kuumaan kahvijuomaan kaakao ja tomusokeri. Kuumenna seos ja levitä pinnalle. Lisää kahvia, jos kuorrute tuntuu liian jäykältä. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Leikkaa ruuduiksi, kun pinta on jähmettynyt.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

