Vuoden lähiruokatekoa haetaan
Lähiruuan puolestapuhujilla on mahdollisuus saada työlleen tunnustusta, kun Helsingin messukeskus etsii vuoden lähiruokateko -palkinnon arvoista henkilöä tai organisaatiota.Helsingin messukeskus etsii henkilöä, yritystä tai yhteisöä, joka on toiminnallaan ansainnut vuoden lähiruokateko -palkinnon. Palkinnolla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruoan käytöstä ja käytön edistämisestä.
Kriteerien mukaan palkitun pitää esimerkiksi vaikuttaa elintarvikkeiden raaka-aine- tai tuotevalinnoillaan kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen ja/tai tukea elintarvikkeiden hankinnoillaan alueellista työllisyyttä.
Vuoden lähiruokateko voi liittyä myös ruokalistan suunnitteluun tai uudenlaisten lähiruuan markkinointikanavien luomiseen.
Tunnustuspalkinnon saajaksi voi joko ilmoittautua itse tai ilmoittaa ehdokkaan tammikuun loppuun mennessä verkkolomakkeella osoitteessa
Kilpailun tuomaristona toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä, puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa - ja metsätalousministeriöstä.
Kolmatta kertaa jaettavan palkinnon voittaja julkistetaan Lähiruoka & Luomu -messuilla 26. maaliskuuta. Aikaisemmat palkinnonsaajat ovat keittiömestari Heikki Ahopelto ja Lähipuoti Remes.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

