Sieni-munakasrulla on täyttävää ja erittäin maukasta
Juustoinen sienitäyte mehevöittää ruokaisaa munakasrullaa.Sieni-munakasrulla
noin 15 viipaletta
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 rkl kurpitsan- ja seesaminsiemeniä
- Sienimuhennos
- 200 g herkkusieniä tai metsäsieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl mustaleima-emmentaaliraastetta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl timjamia
- ¾ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- Lisäksi
- ½ ruukkua rucolaa
Valmistusohje
Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon jauhot sekä munat. Lisää suola ja pippuri ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele siemenet tasaisesti taikinalle. Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Kumoa levy vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.
Puhdista ja paloittele viljellyt sienet. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mitä tahansa kuivattuja ja liotettuja tai pakastettuja syötäviä metsäsieniä.
Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna sieniä paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut.
Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon kerma. Keitä viisi minuuttia, kunnes muhennos on sopivan sakeaa.
Lisää muhennokseen juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet. Tarkista maku.
Levitä sienimuhennos munakaslevylle, mutta jätä parin sentin kaistale yläreunasta vapaaksi. Silppua rucola ja ripottele muhennoksen päälle. Kääri levy napakalle rullalle kääretortun tapaan.
Tähän asti voit valmistella munakasrullan tarjoilua edeltävänä päivänä. Siirrä rulla peitettynä jääkaappiin.
Kuumenna munakaskääröä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja viimeistele rucolalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


