Tattari on gluteeniton helmikuun herkku
Gluteeniton ruokavalio yleistyy ja sen myötä mielenkiinto tattariin kasvaa. Tattarihiutalepuuro on lempeä vatsalle. Sitä kannattaa kokeilla, vaikka terveydelliset syyt eivät vaatisi gluteenitonta ruokavaliota.
Pitsimäinen tattariohukainen syödään herkkukurkun, punasipulin, mädin ja smetanan kera. Kuva: Jaana KankaanpääTattarijauhot tekevät kauppansa tähän aikaan vuodesta, sillä niitä on opittu käyttämään blinitaikinassa. Paksujen, tuhtien blinien tilalle voi paistaa isoja, pitsisiä räiskäleitä. Lisäkkeeksi sopivat samat kuin blinille eli maustekurkku, punasipuli, mäti sekä smetana.
Avattu jauhopaketti ei säily seuraavaan blinikauteen, joten loput tattarijauhot kannattaa leipoa vähitellen leipätaikinaan tai vaikkapa kääretorttuun.
Kokonaiset suurimot maistuvat yhtä hyvin kalan kuin lihankin lisäkkeenä. Keitä ne esimerkiksi valkosipulilla, suolalla ja yrteillä maustetussa vedessä kypsäksi. Desilitra suurimoita turpoaa reilusti kaksinkertaiseksi kypsyessään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
