Tomaattijäätelö
Jäätelöstä tulee lähes terveysruokaa, kun sen tekee tomaatista. Lisäksi tarvitaan tietysti kermaa, munia ja mausteita.Tomaattijäätelö
6 hengelle
Ainekset
- 450 g tomaatteja
- 225 g sokeria
- ripaus inkivääriä
- 1 rkl tomusokeria
- 3 munankeltuaista
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
Jauha tomaatit kuorineen soseeksi ja pane kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri ja inkivääri. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot ja tomaattisose. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kaikki yhteen.
Pane seos pakastimeen ja sekoita silloin tällöin jäätymisen aikana.
Ohje: Maria Berg
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

