Kyssäkaalikeitto on syksyn helppo arkiruoka
Kaalin lisäksi keittoon saa upotettua perunoita, omenaa ja sipulia.
Kyssäkaalikeittoon tulee syksyn satoa: kyssäkaalia, omenaa, perunaa ja sipulia. Kuva: Jaana KankaanpääKyssäkaalikeitto
6 hengelle
- 1 (noin 700 g) iso kyssäkaali
- 3 (noin 400 g) jauhoista perunaa
- 2 omenaa
- 1 (100 g) sipuli
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- yrttejä oman maun mukaan
- 2 dl kasvis- tai ruokakermaa
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
Kuori ja paloittele kyssäkaali, perunat ja omenat reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli.
Laita vesi kattilaan, lisää kasvikset ja kasvisliemikuutio sekä mahdolliset yrtit. Keitä kasvikset kypsäksi, noin 20 minuuttia.
Kaada 1–2 dl keitinlientä syrjään. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja tarvittaessa keitinlientä saadaksesi sopivan paksuisen keiton.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja mausta hunajalla ja suolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
