Mustikkakukko

(5–6 annosta)
200 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
6–7 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl sokeria
(0,5 dl tai tarpeen mukaan perunajauhoja)
Lisukkeeksi:
vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kääntele sekaan ruisjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Erota taikinasta reilu puolet. Taputtele se noin 20-senttisen uunivuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Muotoile lopusta taikinasta kansi esimerkiksi leivinpaperin avulla.
Sekoita mustikoihin sokeri. Pakastetut mustikat ovat tuoreita vetisempiä, joten niiden joukkoon voi lisätä myös hieman perunajauhoja. Kaada mustikkatäyte taikinapohjan päälle ja asettele kaulittu tai käsin litteäksi taputeltu piiraskansi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Tänään vietetään koulumaitopäivää – poimi herkullinen välipalasmoothieresepti talteen
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Alko nostaa hintojaan: Näin hallituksen veronkorotus näkyisi keväällä tuotteiden hintalapuissa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita