Siemensämpylät
Omatekoiset sämpylät tuoksuvat ja maistuvat ihanilta.
Lihan kypsyessä uunissa kokilla on hyvin aikaa tehdä itse hampurilaissämpylät. Kuva: Jaana KankaanpääSiemensämpylät
8–10 sämpylää
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl erilaisia siemeniä (esimerkiksi auringonkukka, seesami ja pellava)
- 75 g voisulaa
- 1 muna
- 8–9 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- 1 muna
- erilaisia siemeniä
Valmistusohje
Lämmitä maito 42 asteeseen. Liuota siihen sokeri ja kuivahiiva ja anna tekeytyä 10–15 minuuttia. Lisää sitten siemenet, muna, suola ja jauhot koko ajan sekoittaen. Alusta taikina hyvin ja lisää lopuksi voisula. Kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 8–10 sämpylää ja kohota ne pellillä liinan alla muhkeiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele sämpylät juuri ennen uuniin laittoa munalla, johon on sekoitettu tilkka vettä. Ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

