Siemensämpylät
Omatekoiset sämpylät tuoksuvat ja maistuvat ihanilta.

Lihan kypsyessä uunissa kokilla on hyvin aikaa tehdä itse hampurilaissämpylät. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Siemensämpylät
8–10 sämpylää
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl erilaisia siemeniä (esimerkiksi auringonkukka, seesami ja pellava)
- 75 g voisulaa
- 1 muna
- 8–9 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- 1 muna
- erilaisia siemeniä
Valmistusohje
Lämmitä maito 42 asteeseen. Liuota siihen sokeri ja kuivahiiva ja anna tekeytyä 10–15 minuuttia. Lisää sitten siemenet, muna, suola ja jauhot koko ajan sekoittaen. Alusta taikina hyvin ja lisää lopuksi voisula. Kohota kaksinkertaiseksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leivo taikinasta 8–10 sämpylää ja kohota ne pellillä liinan alla muhkeiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele sämpylät juuri ennen uuniin laittoa munalla, johon on sekoitettu tilkka vettä. Ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän uusi halpuutus voi johtaa hintapaineen lisääntymiseen kotimaisilla tuotteilla: ”Alkutuottaja on pakotettu mopen osaan”22.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.2022