Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Siemensämpylät

Omatekoiset sämpylät tuoksuvat ja maistuvat ihanilta.
Lihan kypsyessä uunissa kokilla on hyvin aikaa tehdä itse hampurilaissämpylät.
Lihan kypsyessä uunissa kokilla on hyvin aikaa tehdä itse hampurilaissämpylät. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siemensämpylät

8–10 sämpylää

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl erilaisia siemeniä (esimerkiksi auringonkukka, seesami ja pellava)
  • 75 g voisulaa
  • 1 muna
  • 8–9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 muna
  • erilaisia siemeniä

Valmistusohje

Lämmitä maito 42 asteeseen. Liuota siihen sokeri ja kuivahiiva ja anna tekeytyä 10–15 minuuttia. Lisää sitten siemenet, muna, suola ja jauhot koko ajan sekoittaen. Alusta taikina hyvin ja lisää lopuksi voisula. Kohota kaksinkertaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leivo taikinasta 8–10 sämpylää ja kohota ne pellillä liinan alla muhkeiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele sämpylät juuri ennen uuniin laittoa munalla, johon on sekoitettu tilkka vettä. Ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.