Keväinen panzanellasalaatti
Italialaiseen panzanellaan eli tomaattiseen leipäsalaattiin voi kätevästi upottaa kuivahtaneet hiivaleivänpalat.Keväinen panzanellasalaatti
4 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- pari kevätsipulinvartta
- 1 pkt (120 g) mozzarellapalloja
- 3 viipaletta kuivahtanutta hiivaleipää
- 300 g pikkutomaatteja
- 1 (300 g) kurkku
- 1/2 dl kapriksia
- 1 ruukku basilikaa
Kastike
- 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus mustapippuria
Koristeeksi
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Aloita valmistamalla kastike ison salaattikulhon pohjalla. Hienonna valkosipuli ja sekoita kastikeainekset. Kuutioi kuoritut sipulit. Leikkaa sipulin varret renkaiksi. Laita sipulirenkaat ja juustopalloset marinoitumaan kastikkeeseen.
Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Jos kuori on paksu, niin poista se ensin. Halkaise tomaatit. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja basilikan lehdet. Jätä muutama lehti koristeeksi. Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa hetki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


