Mustaherukka ja broileri sopivat erinomaisesti yhteen – näin niistä valmistuu maittava salaatti
Mustaherukkamajoneesi kruunaa paistetun broilerin.
Mustaherukoita broileri-juustosalaattiin? Ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Kuva: Helena Saine-LaitinenBroilerista, grillijuustosta ja mustaherukkamajoneesista syntyy herkullinen ja täyttävä salaatti.
Mustaherukkainen broilerisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- Salaatti
- 500 g broilerinfileitä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 pkt (250 g) grillijuustoa
- 2 (noin 250 g) rapeaa pikkusalaattia
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 dl mustaherukoita
- 1 dl herneitä
- Kastike
- 2 rkl öljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria
- Mustaherukkamajoneesi
- ½ dl mustaherukoita
- 1½ dl majoneesia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuivaa fileet talouspaperilla. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
Leikkaa juusto neljään osaan.
Sekoita oliiviöljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri laakeassa salaattikulhossa.
Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti suupalan kokoisiksi. Huuhtele tomaatit ja paloittele ne.
Kääntele salaatti, tomaatit, herukat ja herneet kastikkeen joukkoon.
Soseuta herukat haarukalla ja sekoita sose majoneesiin. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.
Kypsennä broilerit ja juusto grillissä tai pannulla.
Jaa salaattiseos annoksiksi lautasille. Viipaloi broilerit ja nostele ne juustopalojen kanssa salaatin päälle. Lusikoi mustaherukkamajoneesia lihoille ja tarjoa loppu erikseen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

