Savusilakkaleipäset
Savusilakoista syntyy maukkaan raikas tahna levitettäväksi makean saaristolaisleivän päälle, kun silakoita sekoittaa ranskankermaan ja lisää joukkoon omenaa, sipulia, tilliä ja sitruunaa.
Savusilakkaleipäset
10–12 leipää
Ainekset
Savusilakkatahna
- 500 g savusilakoita (200–250 g perattuna)
- 1 prk (200 g) ranskankermaa (rasvaa 28 %)
- ½ omenaa (kirpeä lajike)
- 2 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 tl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria rouhittuna
Lisäksi
- 10–12 viipaletta saaristolaisleipää (esim. Maalahden limppu)
- tilliä
Valmistusohje
Perkaa silakat ja kumoa kalat kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori omena ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.
Paahda leipäviipaleet ja lusikoi päälle savusilakkatahnaa. Viimeistele tillitupsuilla.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Hellan kulmalla: Työvoitto maa-artisokista
- Paraisten piparkakut
- Aarre | Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Kuuluuko lanttulaatikko tai joulukinkku pikkujoulupöytään? Konkariyrittäjä: ”Nyt 99 prosenttia asiakkaista ei missään nimessä halua jouluruokaa”