Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Savusilakkaleipäset

Savusilakoista syntyy maukkaan raikas tahna levitettäväksi makean saaristolaisleivän päälle, kun silakoita sekoittaa ranskankermaan ja lisää joukkoon omenaa, sipulia, tilliä ja sitruunaa.
Savustetuista silakoista syntyy maukas tahna tummalle ja makealle saaristolaisleivälle.
Savustetuista silakoista syntyy maukas tahna tummalle ja makealle saaristolaisleivälle. 

Savusilakkaleipäset

10–12 leipää

Ainekset

Savusilakkatahna

  • 500 g savusilakoita (200–250 g perattuna)
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • ½ omenaa (kirpeä lajike)
  • 2 kevätsipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria rouhittuna

Lisäksi

  • 10–12 viipaletta saaristolaisleipää (esim. Maalahden limppu)
  • tilliä

Valmistusohje

Perkaa silakat ja kumoa kalat kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori omena ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Paahda leipäviipaleet ja lusikoi päälle savusilakkatahnaa. Viimeistele tillitupsuilla.