Keskitalven salaatti ja karpalovinegretti
Veriappelsiini-naudanpaistisalaatti saa potkua karpalovinegretistä.(4 alkuruoka-annosta)
kerä tummaa lehtisalaattia (esim. lollo rosso)
1–2 veriappelsiinia
1 suuri porkkana
150 g ohuita naudanpaistiviipaleita
Karpalovinegretti:
1,5 dl karpaloita
2 rkl hunajaa
1 tl sinappia
0,5 dl balsamietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1–2 rkl vettä
Revi salaatti laakealle tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Levitä porkkanasuikaleet ja appelsiiniviipaleet salaattipedille. Tee paistiviipaleista ruusukkeita ja asettele ne kasvisten lomaan.
Valmista vinegretti: Soseuta kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa. Lusikoi vinegrettiä salaatin päälle.
Vinkki! Jos haluat salaatista pääruoan, lisää siihen keitettyä pastaa ja vihreitä papuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

