"Maatiloilla voidaan keskittyä normaalisti ruuan tuottamiseen" – elintarvikkeet eivät koronaepidemian takia lopu, vakuuttavat ministeri Leppä ja kansliapäällikkö Husu-Kallio
Ruuan tuottaminen on ammattilaisten käsissä eikä nyt epidemian aiheuttanut koronavirus leviä eläinten tai elintarvikkeiden välityksellä, kirjoittavat blogissaan ministeri Jari Leppä ja kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.
Suomalaisille riittää kotimaista lihaa, maitoa ja kananmunia. Kuvassa broilerinpoikasia. Kuva: Rami Marjamäki"Suomessa ei tarvitse olla huolissaan ruuan riittävyydestä koronainfektion vuoksi, kirjoittavat blogissaan maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja ministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.
Kirjoittajat muistuttavat, että elintarvikkeet eivät ole välittäneet ihmisten koronavirustartuntoja koskaan aiemmin eikä ole syytä epäillä niin tapahtuvan nytkään. Kyse on ihmisten välisestä tartunnasta.
"Maatiloilla voidaan siten keskittyä normaalisti ruuan tuottamiseen. Maito, kananmunat ja eläimet voidaan noutaa tiloilta normaalisti."
Elintarviketeollisuus on päivittänyt omia valmiussuunnitelmiaan. Tämän ansioista ruuantuotanto jatkuu normaalisti, vaikka osa työntekijöistä altistuisi koronavirukselle, Leppä ja Husu-Kallio kirjoittavat perjantaina 13.3. julkaistussa blogissaan.
"Tuotantohygienia on kunnossa ja sairaana ei Suomessa elintarvikkeita käsitellä."
Lepän ja Husu-Kallion blogi Ruokajärjestelmä toimii kaikissa olosuhteissa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
