Lohta punaisessa curryssa
Lohi muuntuu hetkessä aasialaiseksi kookos-chilikastikkeessa. Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä.
Lohi muuntuu hetkessä aasialaiseksi kookos-chilikastikkeessa. Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä. Kuva: Jaana KankaanpääLohta punaisessa curryssa
4 annosta
Ainekset
- 400—500 g lohifileetä
- 1 rkl öljyä
- 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
- 4 rkl punaista mietoa currytahnaa
- 4 kaffirlimetinlehteä
- 1 rkl palmu- tai muscovadosokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 2 tl limettimehua
Koristeeksi
- 1 dl tuoretta korianteria
- 1 tuore chili viipaloituna
Valmistusohje
Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Nosta kalat sivuun odottamaan.
Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia.
Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan.
Lisää loput kookosmaidosta ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia.
Mausta ruoka sokerilla, kala- kastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku.
Nosta lohipalat punaiseen currykastikkeeseen ja kuumenna.
Koristele punaisessa curryssa oleva lohi viipaloiduilla chileillä ja korianterilla.
Tarjoa lisänä keitettyä jasmiiniriisiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

