Suolainen savukalapannukakku
Talvi on monenlaisen kalaruuan aikaa. Kun kaupasta tarttuu mukaan savukalaa, niin uuninkestävällä paistinpannulla valmistuva pannukakku on mehevä lounas tai iltapala. Täytteeseen voi käyttää mitä savukalaa tahansa ja myös öljyyn säilötyt savustetut kalat sopivat hyvin. Kastiketta ja salaatteja voi vaihdella syöjien mielihalun mukaan.
Uunissa ihanan kuohkeaksi kohoava pannukakku maistuu savukalan ja salaatin kanssa. Kuva: Sanne KatainenSuolainen savukalapannukakku
4 annosta
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Pannulle
- 3 rkl voita
Lisäksi
- savulohta tai muuta savukalaa
- salaattia
- granaattiomenansiemeniä
- tartarkastiketta
- sitruunaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon loput taikinan aineet. Anna turvota noin 20 minuuttia.
Mittaa voi valurautaiselle (ø 20 cm) tai muulle uuninkestävälle pannulle. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin, kunnes voi on sulanut.
Kaada taikina pannulle ja kypsennä noin 30 minuuttia, tai kunnes pannari on kohonnut ja ruskistunut kauniisti.
Pannarin kypsyessä valmistele täyte. Perkaa kala tarvittaessa ruodottomaksi. Pese ja paloittele salaatti. Irrota granaattiomenansiemenet. Lohko sitruuna. Nostele täyteen aineet pannarin päälle ja viimeistele kastikkeella. Tarjoa heti.
Vinkki: Pannukakku kohoaa uunissa runsaasti ja laskee jonkin verran jäähtyessään, joten tarjoa se pian uunista ottamisen jälkeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

