Lakkajäädyke on juhlava päätös aterialle – valmista joko isompi kakku tai valmiit annokset
Kesän muistoja nautitaan lakkajäädykkeen muodossa.Valmista jokaiselle oma annosjäädyke tai yksi isompi kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäädykkeen temperoitua hiljalleen jääkaapissa ennen tarjoilua. Kokonaiset lakat kruunaavat annoksen. Ellei pakastelakkoja ole saatavana, niin koristeluun sopii myös persikkaviipaleet ja paahdetut mantelilastut.
Lakkajäädyke
6 annosta
- Ainekset
- 3 dl kuohukermaa
- 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- 2 dl lakkahilloa
- 1 rkl tomusokeria
- (3 rkl lakkalikööriä)
- Koristeluun
- lakkoja, persikanviipaleita, mantelilastuja
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, lakkahillo ja tomusokeri joukkoon. Mausta halutessasi lakkaliköörillä. Jaa seos kuuteen kahvikuppiin tai kertakäyttömukiin. Peitä kelmulla tai foliolla ja pakasta. Ota jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua. Kumoa jäädykkeet ja koristele lakoilla tai persikanviipaleilla, mantelilastuilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


