Raparperiposset eli raparperikermahyytelöt
Raparperista valmistetaan vastustamattomat possetit eli kermahyytelöt. Uskomattoman helppo jälkiruoka on tuhtia tavaraa, joten sitä riittää pieni lasillinen per ruokailija.Raparperiposset eli raparperikermahyytelöt
4–5 annosta
Ainekset
- 3 raparperinvartta tai 1 ps (250 g) pakasteraparperia
- 2 dl vettä
- 1 tl sitruunahappoa
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl sokeria
Lisäksi
- 1–2 mansikkaa tai ½ dl mansikkasosetta
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Puhdista ja paloittele raparperi. Nosta palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hissukseen, kunnes raparperit pehmenevät. Kumoa siivilään ja anna mehun valua. Painele lopuksi mäskiä, että saat kaiken mehun talteen.
Ota mehusta 1 dl erikseen ja liuota siihen sitruunahappo.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunahapolla maustettu mehu. Kaada massa pieniin laseihin, peitä kelmulla ja nosta yön yli kylmään hyytymään.
Viimeistele annokset kuutioidulla mansikalla tai 2 tl mansikkasosetta sekä mintunlehdillä.
Vinkki: Saat lopusta raparperimehusta janojuoman, kun lisäät siihen 1–2 rkl sokeria ja laimennat vedellä.
Ohjetta muokattu 16.5.2019. Lisätty sitruunahapon käyttö.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

