Ruis-mustaherukkahätävara
Tämä jälkiruoka syntyy marjoista, ruisjauhoista ja kekseistä, joita pehmentää vaniljakastikevaahto.
Mustaherukoiden tilalla ruisvaahdossa voi käyttää myös puolukoita tai mustikoita. Kuva: Sanne KatainenRuis-mustaherukkahätävara
4–5 annosta
Ainekset
- 3 dl vettä
- 3 dl mustaherukoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl ruisjauhoja
Lisäksi
- 1 pkt (175 g) keksejä, esim. muro-, kaura- tai välipalakeksejä
- ½ prk (à 2 dl) vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
Valmistusohje
Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta huoneenlämpöisenä jääkaappiin. Vatkaa jääkaappikylmä seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, noin 15 minuuttia.
Hienonna keksit monitoimikoneella tai perunasurvimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Kokoa jälkiruoat laittamalla laseihin kerroksittain keksimuruja, mustaherukka- ja vaniljavaahtoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

