Poronpotkapata
Poronpotkakiekot vaativat pitkähkön haudutuksen ollakseen meheviä. Niiden ympärillä on lihasta ympäröivä kalvo, johon kannattaa tehdä muutamia viiltoja, jotta kiekot eivät käpristy kypsennyksen aikana. Olut sopii hyvin potkakiekkopadan nesteeksi, mutta voit korvata sen myös lihaliemellä.Poronpotkapata
4–5 annosta
Ainekset
- 1 kg poronpotkakiekkoja
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rs (300 g) ruusukaalia
- ½ (à 150 g) purjo
- 3 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuvattuja mustatorvisieniä
- 2 dl hapankaalia
- noin 5 dl tummaa olutta
- 2 rkl liha- tai riistafondia
- (vettä)
Lisäksi
- 1 dl puolukoita
- 2 rkl persiljaa
Valmistusohje
Kuivaa sulaneet potkakiekot ja tee kiekkoa ympäröiviin kalvoihin muutama viilto.
Kuumenna rasvaa pannulla ja ruskista kiekot muutamassa erässä molemmin puolin. Suolaa ja pippuroi kiekot. Nosta sivuun odottamaan.
Leikkaa kaaleista kannat pois. Huuhtele ja puolita kaalit. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Murskaa torvisienet jauheeksi.
Lado lihat, kasvikset, torvisienijauhe ja hapankaali kerroksittain pataan. Kaada päälle olut ja fondi. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes ainekset ovat lähes peittyneet. Peitä pata kannella ja hauduta 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Viimeistele pata puolukoilla ja persiljalla. Tarjoa perunoiden kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit korvata oluen lihaliemellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

