Juustopiirakka lohisalaatilla

Juustopiirakka lohisalaatilla
noin 12 annosta
Ainekset
- 1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1 (noin 200 g) purjosipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl rypsiöljyä
- 2 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g mustaleimaemmentaaliraastetta
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2–3 rkl timjamia silputtuna
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
Kastike
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 ½ tl kokojyväsinappia
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Päälle
- 1 pkt (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
- 1 ps (noin 70 g) salaattisekoitusta
- 1 dl maustekurkkua kuutioituna
Valmistusohje
Painele tai kauli sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (30 x 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla öljytilkassa.
Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, tuorejuusto ja mausteet.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Levitä esikypsennetyn taikinan päälle purjosilppu. Kaada päälle muna-juustoseos ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
Pudota lämpö 180-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
Sekoita kastikeainekset keskenään.
Leikkaa lohiviipaleet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kalasuikaleiden joukkoon salaattisekoitus, maustekurkkukuutiot ja kastike.
Ripottele lohisalaattia haalean piirakan päälle. Voit myös tarjota salaatin erillisestä kulhosta.
Osaston luetuimmat
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019
- Härkäpaputuotteessa listeriaa ‒ Raisio ilmoitti tuotteen takaisinvedosta10.8.