Moskovan pata
Suolakurkku, smetana ja hunaja tekevät tästä naudanlihapadasta venäläisen. Makua täydentävät sinihomejuusto ja valkosipuli.
Moskovan pataan upotetaan venäläisen keittiön luottokolmikko: suolakurkku, hunaja ja smetana. Kuva: Kari SalonenMoskovan pata
6 annosta
Ainekset
- 1 kg naudanpaistia
- 4 venäläistä hapatettua suolakurkkua
- noin ¾ dl suolakurkkulientä
- 2–3 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- noin 2 dl lihalientä
- 2 dl smetanaa
- 100 g sinihomejuustoa
- 10 maustepippuria
- ½ tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen
- rypsiöljyä ja voita
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha pikkusormen kokoisiksi suikaleiksi.
Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja säästä säilöntälientä myöhempään käyttöön.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna tilkka rypsiöljyä ja nokare voita padassa. Ruskista lihat parissa kolmessa erässä ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle. Ripottele päälle suolaa.
Lisää pataan tilkka öljyä, vähennä lämpöä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Sekoita joukkoon hunaja ja kääntele vielä hetki. Lisää pataan lihaliemi, smetana ja murusteltu homejuusto. Lisää pippurit, kolme neljäsosaa suolakurkkukuutioista ja suolakurkkuliemi.
Kääntele lihapalat kastikkeeseen. Nosta kansi padan päälle ja pata 125-asteiseen uuniin pariksi tunniksi, kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kurkkulientä tai ripaus suolaa. Ripottele loput suolakurkkukuutiot padan pinnalle. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pottumuusin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
