Kaalimaa pikkelissä
Kaalit ovat ravinteikkaita ja terveellisiä raaka-aineita.
Yhdistele erilaisia kaaleja samaan purkkiin ja säväytä maustelientä tuoreella rosmariinilla. Kuva: Kari SalonenKaalimaa pikkelissä
Noin 1 ¼ litraa
Ainekset
- 200 g keräkaalia
- 200 g (noin 12) ruusukaalia
- 100 g (7–8) varsiparsakaalia
- 50 g lehtikaalia
- (pari oksaa rosmariinia)
Liemi
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ¾ rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
Huuhdo kaalit. Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi. Siisti ruusukaalit poistamalla kolhiintuneet päällimmäiset lehdet ja leikkaamalla kannat pois. Viipaloi tai puolita ruusukaalit. Leikkaa isot varsiparsakaalit pituussuunnassa puoliksi. Ohuimmat voit käyttää sellaisinaan. Poista lehtikaalien kova keskiruoti ja silppua lehdet.
Lado kasvikset tiiviisti puhtaisiin lasipurkkeihin (vetoisuus ¾ ja ½ litraa) sopiviksi yhdistelmiksi. Esimerkiksi ruusu-, lehti- ja varsiparsakaaleja yhteen sekä keräkaalisuikaleita ja lehtikaalia toiseen. Väliin voit ripotella rosmariinin lehtiä.
Mittaa pikkelöintiliemen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut.
Kaada kuuma liemi purkkeihin niin, että kasvikset peittyvät. Sulje, jäähdytä ja nosta kylmään maustumaan yön yli.
Tarjoa paistetun makkaran, lihapyöryköiden tai grillattujen kasslerpihvien lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
