Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helppo ja näyttävä perunasalaatti: parsa ja retiisi tuovat väriä ja makua

Hölskyperunasalaatti sopii lisukkeeksi monelle ruoalle tai sellaisenaan vaikka lounaaksi.
Perunasalaatti valmistetaan kirkkaana ilman maitotaloustuotteita. Perunat saavat ihanan maun, kun kastike hölskytellään vielä kuumiin paloihin.
Perunasalaatti valmistetaan kirkkaana ilman maitotaloustuotteita. Perunat saavat ihanan maun, kun kastike hölskytellään vielä kuumiin paloihin. Kuva: Sanne Katainen

Salaatin juju on perunapaloissa, jotka keitetään juuri ja juuri kypsiksi ja sen jälkeen niitä hölskytellään yhdessä kastikkeen kanssa. Kun palat aavistuksen hölskytettäessä hajoavat, niin kastike pääsee maustamaan ne herkullisiksi. Makua salaattiin tuovat pikaisesti keitetty pikkuparsa, retiisit, kevätsipuli sekä kaprikset.

Hölskyperunasalaatti

6 annosta

  • Ainekset
  • 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
  • 200 g miniparsaa
  • 3 kevätsipulia
  • 6 retiisiä
  • 2 rkl kapriksia
  • Kastike
  • ½ punasipuli
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori perunat ja leikkaa 4–6 osaan, koosta riippuen. Huuhtele parsat ja leikkaa varsista muutama sentti pois. Hienonna sipulinvarret. Pese ja viipaloi retiisit.

Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 8 minuuttia. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa parsat samaan kattilaan kiehumaan muutamaksi minuutiksi.

Valmista kastike. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Poista parsat kattilasta ja valuta perunat. Kumoa kastike kuumien perunoiden päälle. Sulje kansi ja hölskyttele kattilaa hetki, niin että kastike levittyy perunoihin tasaisesti. Anna perunoiden jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää salaattiin paloitellut parsat, kevätsipulit ja retiisit. Viimeistele kapriksilla.

Vinkki: Salaatti toimii loistavasti myös kesän varhaisperunoista tehtynä.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.