Helppo ja näyttävä perunasalaatti: parsa ja retiisi tuovat väriä ja makua
Hölskyperunasalaatti sopii lisukkeeksi monelle ruoalle tai sellaisenaan vaikka lounaaksi.
Perunasalaatti valmistetaan kirkkaana ilman maitotaloustuotteita. Perunat saavat ihanan maun, kun kastike hölskytellään vielä kuumiin paloihin. Kuva: Sanne KatainenSalaatin juju on perunapaloissa, jotka keitetään juuri ja juuri kypsiksi ja sen jälkeen niitä hölskytellään yhdessä kastikkeen kanssa. Kun palat aavistuksen hölskytettäessä hajoavat, niin kastike pääsee maustamaan ne herkullisiksi. Makua salaattiin tuovat pikaisesti keitetty pikkuparsa, retiisit, kevätsipuli sekä kaprikset.
Hölskyperunasalaatti
6 annosta
- Ainekset
- 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
- 200 g miniparsaa
- 3 kevätsipulia
- 6 retiisiä
- 2 rkl kapriksia
- Kastike
- ½ punasipuli
- ½ ruukkua tilliä
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kuori perunat ja leikkaa 4–6 osaan, koosta riippuen. Huuhtele parsat ja leikkaa varsista muutama sentti pois. Hienonna sipulinvarret. Pese ja viipaloi retiisit.
Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 8 minuuttia. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa parsat samaan kattilaan kiehumaan muutamaksi minuutiksi.
Valmista kastike. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Poista parsat kattilasta ja valuta perunat. Kumoa kastike kuumien perunoiden päälle. Sulje kansi ja hölskyttele kattilaa hetki, niin että kastike levittyy perunoihin tasaisesti. Anna perunoiden jäähtyä.
Lisää salaattiin paloitellut parsat, kevätsipulit ja retiisit. Viimeistele kapriksilla.
Vinkki: Salaatti toimii loistavasti myös kesän varhaisperunoista tehtynä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

