Marinoidut pavut
Marinoidut pavut rikastavat vaatimattomammankin salaatin ja toimivat sellaisenaan lisukkeena liha- tai kalaruuille.

Marinoidut pavut rikastavat vaatimattomammankin salaatin. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Marinoidut pavut
6—8 annosta
Ainekset
- 1 ps (400 g) voipapuja
- vettä
Marinointikastike
- 1 punasipuli viipaloituna
- 3 valkosipulinkynttä viipaleina
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
Liota voipapuja runsaassa kylmässä vedessä noin 12 tuntia. Vaihda vettä välillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Valuta pavut, kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että pavut peittyvät reilusti. Keitä papuja noin tunti. Valuta pavut, huuhtele kylmällä vedellä ja heitä vedet pois.
Sekoita marinadin aineet keskenään ja nostele papujen joukkoon, anna maustua yön yli.
Käytä papuja erilaisten salaattien ja liharuokien lisänä tai hienonna ne dipiksi.
Vinkki
Sama marinadi sopii erilaisille pavuille.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä kalapuikkoja? Älä syö, vaan palauta kauppaan ‒ tuotteessa metalliriski6.2.
- Juomapakkauksiin tulee muutos – EU vaatii pitämään korkit kiinni6.2.
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita13.1.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Ruokavientiin pitää satsata6.2.