Marinoidut pavut

Marinoidut pavut rikastavat vaatimattomammankin salaatin ja toimivat sellaisenaan lisukkeena liha- tai kalaruuille.
Marinoidut pavut rikastavat vaatimattomammankin salaatin.
Marinoidut pavut rikastavat vaatimattomammankin salaatin. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Marinoidut pavut

6—8 annosta

Ainekset

  • 1 ps (400 g) voipapuja
  • vettä

Marinointikastike

  • 1 punasipuli viipaloituna
  • 3 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruokokidesokeria

Valmistusohje

Liota voipapuja runsaassa kylmässä vedessä noin 12 tuntia. Vaihda vettä välillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valuta pavut, kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että pavut peittyvät reilusti. Keitä papuja noin tunti. Valuta pavut, huuhtele kylmällä vedellä ja heitä vedet pois.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja nostele papujen joukkoon, anna maustua yön yli.

Käytä papuja erilaisten salaattien ja liharuokien lisänä tai hienonna ne dipiksi.

Vinkki

Sama marinadi sopii erilaisille pavuille.