Paras kokki ja tarjoilija valitaan jälleen – voitosta kisaamassa 23 ehdokasta
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija julkistetaan finaalien jälkeen lauantaina.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 voitosta kilpailee 16 kokkia ja seitsemän tarjoilijaa Kevätmessuilla 4–6.4. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua. Kuva: Santeri StenvallHelsingin Messukeskuksessa käydään torstaina 4.4. semifinaalit sekä Vuoden Kokki että Vuoden tarjoilija -kilpailuihin. Vuoden tarjoilija -kisan finaali on perjantaina ja kokkien finaali lauantaina, minkä jälkeen tulokset julkistetaan kello 16.
"Maineemme ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa", iloitsee kilpailuja järjestävän ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors.
Lindforsin mukaan kilpailut kehittävät ravintola-alaa ja lisäävät vuoropuhelua alan ammattilaisten, oppilaitosten, ruokaketjun ja sidosryhmien välillä.
"Kilpailemassa on upea joukko ammattilaisia, joista jokainen laittaa itsensä likoon ja toimii esikuvana nuorille", Lindfors kiittää.
Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla, joka on tarkoitettu oman ammattitaidon kehittämistä varten.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
