Kantarellikierteet
Jos kuiva kesä myöhästyttää metsäsienisatoa, kanttarellikierteiden täytteeseen voi käyttää myös viljeltyjä sieniä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kantarellikierteet
14 kpl
Ainekset
- 1 1/2 dl vettä tai maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl basilikaa
- 1 tl oreganoa
- 25 g (1/2 palaa) hiivaa
- 5–6 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl juoksevaa rasvaseosta
- 1/2 munaa
Täyte
- 1 l kantarellia
- 100 g purjoa
- 2 rkl juoksevaa rasvaseosta
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
Voiteluun
- 1/2 munaa
Valmistusohje
Sekoita kädenlämpöiseen veteen tai maitoon mausteet ja hiiva. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita. Alusta loput jauhot, rasva ja munan puolikas taikinaan. Jätä toinen puoli munasta voiteluun. Kohota taikina liinalla peitettynä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Hienonna sienet ja huuhdeltu purjo. Hauduta rasvaseoksessa noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon smetana ja mausteet. Anna jäähtyä.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte pinnalle. Rullaa ja leikkaa 14 osaan. Nosta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017