Kantarellikierteet

Jos kuiva kesä myöhästyttää metsäsienisatoa, kanttarellikierteiden täytteeseen voi käyttää myös viljeltyjä sieniä.
Kanttarellikierteiden täytteeseen voi käyttää myös viljeltyjä sieniä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kantarellikierteet

14 kpl

Ainekset

  • 1 1/2 dl vettä tai maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 25 g (1/2 palaa) hiivaa
  • 5–6 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl juoksevaa rasvaseosta
  • 1/2 munaa

Täyte

  • 1 l kantarellia
  • 100 g purjoa
  • 2 rkl juoksevaa rasvaseosta
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna

Voiteluun

  • 1/2 munaa

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen tai maitoon mausteet ja hiiva. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita. Alusta loput jauhot, rasva ja munan puolikas taikinaan. Jätä toinen puoli munasta voiteluun. Kohota taikina liinalla peitettynä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna sienet ja huuhdeltu purjo. Hauduta rasvaseoksessa noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon smetana ja mausteet. Anna jäähtyä.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte pinnalle. Rullaa ja leikkaa 14 osaan. Nosta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.