Rosolliseljanka
Rosolli on kuin tehty seljankakeiton pohjaksi, koska siinä on jo valmiina keittoon käytettäviä juureksia ja suolakurkkua. Venäjällä seljankat ovat eräänlaisia pyttipannuja, joihin käytetään vaihtelevasti niitä kala- tai lihatuotteita, joita kotoa sattuu löytymään. Tällä kertaa keittoon lisätään joulupöydästä yli jääneitä graavi- ja kylmäsavukaloja, mutta mikään ei estä lisäämästä mukaan esimerkiksi paria sillipalaa.Rosolliseljanka
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g rosollia
- noin 10 dl vettä
- 1–2 kalaliemikuutiota
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- ½ tl valkopippuria
- 1 prk (35 g) kapriksia
- 10 oliivia
- ½ dl sitruunamehua
- noin 300 g graavi- tai kylmäsavustettua kalaa, esimerkiksi lohta tai siikaa
- ½ ruukku tilliä
- (suolaa)
- 1 prk (120 g) smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
Kumoa rosolli kattilaan ja peitä vedellä. Lisää liemikuutiot, tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kaprikset, viipaloidut oliivit ja sitruunamehu. Kiehauta.
Sekoita joukkoon paloitellut kalat ja hienonnettu tilli, mutta älä keitä enää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa rosolliseljanka smetanan tai ranskankerman kanssa.
Vinkki: Kalan tilalla voit käyttää myös lihaa, esimerkiksi paloiteltua kinkkua, makkaraa tai leikkeleitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


