Orvokkisiirappi kruunaa jäätelöannoksen
Siitruunamehu muuttaa siirapin kauniin violetinpunaiseksi.Orvokkisiirappi
Ainekset
- 1 dl keto-orvokin terälehtiä
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl sitruunamehua
Tee näin
Huuhtele orvokit. Irrota terälehdet kukan kannasta. Aja terälehdet ja sokeri hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mittaa kattilaan vesi ja lisää orvokkisokeri joukkoon. Kuumenna varovasti niin, että sokeri sulaa. Älä keitä.
Keto-orvokin violettien ja keltaisten terälehtien vuoksi siirappi on tässä vaiheessa vihreää tai turkoosia. Lisää 1 tl sitruunamehua, jotta siirappi muuttuu kauniin violetinpunaiseksi.
Kaada siirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai -pulloon. Siirappi säilyy jääkaapissa hyvänä noin kuukauden. Tarjoa esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.
Vinkki! Siirappi kannattaa tehdä vain terälehdistä, sillä kukan kantojen kanssa siirappiin tulee ikävä koostumus. Siirappia ei kannata keittää, sillä orvokin hienot aromit hiipuvat kuumennettaessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


