Herkullisia kasviksia öljyyn säilömällä - samalla syntyy salaatin kastike
Välimerellinen tapa säilöä kasviksia mausteiden kanssa öljyyn on kokeilemisen arvoinen.Öljyyn säilötyt kasvikset eivät säily kovin monta viikkoa, joten ne kannattaa ottaa käyttöön jo satokauden aikana.
Muista tuhota pieneliöt purkeista ennen säilykkeiden lisäämistä.
Liota purkkeja ja kansia yön yli kylmässä vedessä. Pese, huuhtele ja kuumenna uunissa 100 asteessa. Keitä kannet.
Välimeren kasvikset
1 pieni kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
basilikan oksia
1 rkl merisuolaa
noin 5 dl oliiviöljyä
Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprikat ja chili. Poista siemenet ja suikaloi. Lado kerroksittain yrtinoksien ja suolan kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
Kaada päälle öljyä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Anna maustua 2–3 vuorokautta kylmässä. Käytä parin viikon sisällä. Mausteinen öljy on hyvää salaatinkastikkeeksi.
Vinkki
Voitele paloitellut kasvikset öljyllä. Paahda niiden pintaan väriä pannulla, grillissä tai kuumassa uunissa. Jäähdytä ja laita purkkiin mausteiden ja öljyn kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

