Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hunajajuurekset

Vaihtelunhaluiset tarjoavat tänä jouluna juureskuutioita hunajalla maustettuna. Hunajainen lanttu, palsternakka ja porkkana ovat maukas lisuke joulukinkulle.
Joulupöydässä hunajaiset juurekset tekevät seuraa joulukinkulle.
Joulupöydässä hunajaiset juurekset tekevät seuraa joulukinkulle. Kuva: Jaana Kankaanpää

Hunajajuurekset

10 annosta

Ainekset

  • 3 rkl voita
  • 1 (noin 500 g) lanttu
  • 4 (noin 500 g) porkkanaa
  • 1 (noin 200 g) palsternakka
  • 2 sipulia
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 3 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Leikkaa lanttu, porkkanat ja sipulit kuutioiksi. Kuullota kasviksia voissa noin viisi minuuttia, älä ruskista. Lisää omenatäysmehu. Anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta hunajalla ja suolalla.