Näin saat pienetkin porkkanat hyötykäyttöön - pikkelöitynä säilyvät jopa kuukauden ajan
Pikkelöitynä pikkuporkkanoista saa maistuvaa ja hauskan näköistä aterianlisäkettä. Näin myös syömäkelpoisen ruoan hävikki pienenee.
Käytä harvennusporkkanoita aterioiden lisukkeena tai salaattien raaka-aineena. Pikkelöidyt porkkanat eivät kaipaa kastiketta. Kuva: Sanne KatainenHarvennusporkkanat
- Ainekset
- 30–50 pientä harvennusporkkanaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 tl korianterinsiemeniä
- Liemi
- 4 ½ dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Pese porkkanat hyvin ja katkaise naatit. Voit jättää pienen naattihännän.
Kiehauta kattilassa vettä. Pane porkkanat veteen. Kun vesi alkaa uudestaan kiehua, nosta porkkanat liemestä reikäkauhalla ja lado ne pystyyn sopivan kokoiseen lasipurkkiin.
Lisää purkkiin ripaus suolaa, chilihiutaleita ja korianterinsiemeniä. Mittaa vesi, sokeri ja etikka toiseen kattilaan. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma neste kasvisten päälle purkkiin. Sulje ja anna jäähtyä ennen nostamista jääkaappiin. Käytä kuukauden kuluessa.
Vinkki: Liemen määrä on ohjeellinen, sillä porkkanoiden määrä ja purkin koko voivat vaihdella. Pääasia, että liemi peittää porkkanat kokonaan, joten tarvittaessa voit vähentää tai lisätä liemen määrää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


