Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juures-porovokki

Tee poronkäristyslihoista ja erilaisista juuressuikaleista vokkia, joka maistuu ihan sellaisenaan tai esimerkiksi keitetyn ohran, kauran tai riisin kanssa.
Eri juuresten kimara sopii loistavasti kotoisen poronkäristyksen kumppaniksi.
Eri juuresten kimara sopii loistavasti kotoisen poronkäristyksen kumppaniksi. Kuva: Sanne Katainen

Juures-porovokki

5 annosta

Ainekset

  • 1 ps (500 g) poronkäristystä (pakaste)
  • (suolaa ja mustapippuria)
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2–3 (noin 250 g) porkkanaa
  • ½ (noin 250 g) juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • ¼ (noin 250 g) lanttua
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ½ tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria

Pinnalle

  • persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Ota poropussi sulamaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa paistokasarissa tai vokissa ja kuullota sipulisilput.

Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkusuikaleiksi. Lisää suikaleet sipulien mukaan. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet anna kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia.

Leikkaa sillä aikaa kohmeinen käristys noin sentin levyisiksi suikaleiksi ja ruskista suikaleet lopussa kuumassa rasvassa paistinpannulla. Mausta liha ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää tarvittaessa pannulle tilkka vettä.

Sekoita kypsät riistasuikaleet kasvisten kanssa ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja vihannesten kypsyys. Hienonna ruuan pinnalle persiljaa tai lehtipersiljaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa poro-juuresvokki sellaisenaan tai keitetyn riisin tai ohran kanssa.