Juures-porovokki
Juures-porovokki
5 annosta
Ainekset
- 1 ps (500 g) poronkäristystä (pakaste)
- (suolaa ja mustapippuria)
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai öljyä
- 2–3 (noin 250 g) porkkanaa
- ½ (noin 250 g) juuriselleriä
- 1 palsternakka
- ¼ (noin 250 g) lanttua
- 3 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 ½ tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
Pinnalle
- persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Ota poropussi sulamaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna ruokalusikallinen rasvaa paistokasarissa tai vokissa ja kuullota sipulisilput.
Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkusuikaleiksi. Lisää suikaleet sipulien mukaan. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mausteet anna kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia.
Leikkaa sillä aikaa kohmeinen käristys noin sentin levyisiksi suikaleiksi ja ruskista suikaleet lopussa kuumassa rasvassa paistinpannulla. Mausta liha ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää tarvittaessa pannulle tilkka vettä.
Sekoita kypsät riistasuikaleet kasvisten kanssa ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja vihannesten kypsyys. Hienonna ruuan pinnalle persiljaa tai lehtipersiljaa.
Tarjoa poro-juuresvokki sellaisenaan tai keitetyn riisin tai ohran kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen