Täyteläinen punajuurimuhennos
Punajuurista syntyy herkullinen muhennos, kun ne haudutetaan kermassa ja maustetaan valkosipulilla, sitruunalla ja pippurilla. Tilli täydentää tuloksen.
Kermassa haudutetut, tillillä maustetut punajuurikuutiot ovat herkullinen lisäke niin liha- kuin kalaruuille. Kuva: Sanne KatainenTäyteläinen punajuurimuhennos
4 annosta
Ainekset
- 600 g punajuuria
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 3 dl kuohukermaa
- (kasvislientä tai vettä)
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria myllystä
- muutama oksa tilliä
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy ja voi paistokasarissa. Lisää joukkoon punajuuret ja sipulit. Kuullota pari minuuttia.
Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 30–40 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa nestettä.
Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Saksi lopuksi joukkoon tilliä. Tarkista maku. Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
