Välimeren perunat ja makkaraa

Makkara-ateria kaipaa seurakseen sinappikastikkeen. Sinappi on ehdottomasti juhannuksena eniten käytetty mauste ja maustaa myös erilaiset kesäkastikkeet.
Makkaroita löytyy moneen makuun. Oikealta vasemmalle juustolla ja jalapenolla maustettu grillimakkara, raaka chorizomakkara, kypsä chorizonakki, bratwursti ja tofu-kasvisnakki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Välimeren perunat ja makkaraa

6 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2–3 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • grillimakkaroita

Sinappikastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • n. 2 rkl makeaa sinappia
  • 1–2 rkl persiljasilppua
  • 2 tl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harjaa perunat huolellisesti puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Sulata voi uunivuoassa, lisää joukkoon rosmariini, suola, mustapippuri ja viipaloidut valkosipulin kynnet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä uunissa 200 asteessa 5 minuuttia. Lisää joukkoon perunat, pyöräytä voi-mausteseoksessa ja kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat lähes kypsiä, laita uuniin kuumenemaan makkarat.

Sekoita sinappikastikkeen ainekset ja anna makujen vetäytyä kylmässä. Tarjoa makkaran kanssa.