Välimeren perunat ja makkaraa
Makkara-ateria kaipaa seurakseen sinappikastikkeen. Sinappi on ehdottomasti juhannuksena eniten käytetty mauste ja maustaa myös erilaiset kesäkastikkeet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Välimeren perunat ja makkaraa
6 annosta
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 2 rkl voita
- 2–3 rkl tuoretta rosmariinia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 valkosipulin kynttä
- grillimakkaroita
Sinappikastike
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- n. 2 rkl makeaa sinappia
- 1–2 rkl persiljasilppua
- 2 tl sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harjaa perunat huolellisesti puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Sulata voi uunivuoassa, lisää joukkoon rosmariini, suola, mustapippuri ja viipaloidut valkosipulin kynnet.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kypsennä uunissa 200 asteessa 5 minuuttia. Lisää joukkoon perunat, pyöräytä voi-mausteseoksessa ja kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, laita uuniin kuumenemaan makkarat.
Sekoita sinappikastikkeen ainekset ja anna makujen vetäytyä kylmässä. Tarjoa makkaran kanssa.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Mustion linnassa pääsin maistamaan aitoa ruotsalaisklassikkoa19.8.
- Ikivanha resepti olikin nykyaikainen pataruoka19.8.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin19.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi19.8.
- Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen19.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015