Mausteriisi
Riisi itsessään on miedon makuista, mutta mikä estää maustamasta sitä? Tässä riisiin tulee ytyä sipuleista ja inkivääristä ja väriä kurkumasta.
Kanasuikaleet kypsyvät samassa ajassa kuin riisi kypsyy. Riisin tilalla voit käyttää myös kotimaisia viljoja, kuten ohraa, kauraa tai vehnää. Kuva: Jaana KankaanpääMausteriisi
Ainekset
- 50 g voita
- 5,5 dl riisiä
- 3–6 valkosipulinkynttä
- 1 iso sipuli
- 2 tl inkivääriä
- 4 tl kurkumaa
- noin 1 l vettä
- 1 rkl merisuolaa
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne inkiväärin ja kurkuman kanssa voissa kuultaviksi. Lisää vesi, suola ja riisi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on imenyt kaiken veden. Lisää vettä tarvittaessa.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
