Kurpitsatikut ranskalaisten tapaan
Myskikurpitsasta tulee kauniin oransseja tikkuja. Ne voi paahtaa uunissa, jolloin tikut eivät ole läheskään niin rasvaisia kuin upporasvassa kypsennetyt ranskalaiset perunat.
Uunissa kypsennetyt kurpitsatikut syödään ketsupin ja kermaviilikastikkeen kera. Kuva: Jaana KankaanpääKurpitsatikut ranskalaisten tapaan
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 700 g) myskikurpitsa
- 2 rkl rypsiöljyä
Mausteseos
- 1 rkl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 4 rkl tuoretta korianterisilppua
Tarjoiluun
- ketsuppia
Kermaviilikastike
- 1 prk kermaviiliä
- 1 rkl Dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi pois siemenet ja pehmeä sisusta. Kuori kurpitsan puolikkaat ja leikkaa ne pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Huuhtele tikut ja anna kuivia pyyhkeen päällä. Sekoita kulhossa tikkujen joukkoon öljy. Laita leivinpaperi uunipannulle ja laita paistoritilä päälle. Levitä tikut ritilälle niin, että eivät ole päällekkäin. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsatikut ovat täysin kypsiä. Irrota kurpitsatikut paistoritilältä leivinpaperin päälle tai laakeaan tarjoiluastiaan.
Sekoita mausteseoksen ainekset ja ripottele seosta kurpitsaranskalaisten pinnalle. Tikkujen kanssa maistuu ketsuppi sekä kermaviilikastike.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

