"Rohkeammillekin kokeiluille olisi sijaa" – tyylikäs tillin käyttö palkittiin Silakkayllätys-sarjassa Stadin Silakkamarkkinoilla
Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka ja Magnus Nyholmin maustesilakka voittivat omat sarjansa.Silakkaraati valitsi Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kolme parasta tuotetta Vuoden maustekala -sarjassa ja Silakkayllätys-sarjassa. PIsteitä sai mausta, ulkonäöstä, tuoksusta ja koostumuksesta.
Vuoden maustekala -sarjan pääpalkinnon voitti Magnus Nyholm Porvoon Tirmosta. Toiseksi tuli Hannu Hellsten Pyhtäältä ja kolmanneksi Jörgen ja Johanna Kellgrenin Jörres fisk Porvoon Pellingistä. Maustekala-sarjassa tuomaristo painotti erityisesti mausteen ja suolan harmoniaa sekä sitä, kuinka tuoreena kala on purkitettu.
Silakkayllätys-sarjassa voiton vei Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka Taivassalosta. Tuomariston vakuutti tyylikäs tillin käyttö ja perinteisten makujen rohkea tulkinta. Toiseksi tuli Vento Aallon sitruuna-inkiväärisilakka Pyhämaalta ja kolmanneksi Heikki Eskelisen chili-valkosipulisilakka Paraisilta.
Vuoden silakkaraadissa oli ruoka-alan ammattilaisia, silakkaruokien ystäviä ja kalastuksen tuntijoita.
"Maistelupäivä oli mainio läpileikkaus silakan monipuolisuudesta. Mukana oli paljon hyviä ja perinteisiä makuja, mutta vielä rohkeammillekin kokeiluille olisi sijaa. Silakkamarkkinoiden tuotteissa käsityö saa näkyä”, sanoo Silakkaraadin puheenjohtaja Mikko Mykkänen.
Myös Stadin Silakkamarkkinat palkittiin, sillä Finlands svenska Marthaförbund myönsi tapahtumalle suomenruotsalaisen ruokakulttuurin palkinnon. Marthaförbundin mukaan Stadin Silakkamarkkinat on tärkeä osa suomenruotsalaista ruokakulttuuria ja edistää Marthaförbundetille tärkeitä arvoja kuten kotimaisen ruuan suosimista ja Itämeri-tietoisuutta.
Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula kiitti palkinnosta, mutta huomautti, että silakkamarkkinoiden todellisia sankareita ovat kalastajat, joiden elinkeinoa Helsinki haluaa säilyttää.
Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla lauantaihin 9. lokakuuta saakka. Tuotteitaan esittelee ja myy parikymmentä kalastajaa. Merellisillä annoksilla pääsee herkuttelemaan markkinaviikon ajan myös läheisten Torikortteleiden ravintoloissa.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


