Satokausikalenterin kehittäjä ei halua puhua kasvisruuasta
Samuli Karjula toivoo, että nautittaisiin ruuasta ilman leimoja.
Voisiko tämä olla vain ruokaa ilman että leimataan erikseen kasvis- ja liharuoka? Kuva: Jaana Kankaanpää"Toivon, että kasvisruoka käsitteenä häviää", Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjula sanoi tiistaina MTK-Helsingin ruokakeskustelussa.
Toive ei kohdistunut kasvisten syöntiin: sen Karjula toivoo yhä lisääntyvän. Mutta hän toivoo, että jokainen voisi syödä hyvää ruokaa ilman, että kiihkoillaan kasvisten tai lihan puolesta tai niitä vastaan.
Tilaisuuden yleisöä lähempänä kuulosti olevan liha.
"Kasvisten syönti voi lisääntyä ilman että se on lihalta pois", Karjula uskoi.
Niin on viime vuosina käynytkin, osoittavat tilastot, joita dosentti Piia Jallinoja Helsingin yliopistosta esitti.
MTK:n ruoka-asiamies Anni-Mari Syväniemi korosti ruokailun iloa. Samalla hän muistutti MTK:n maaseutunuorten lupauksesta: "Syö mitä syöt, kyllä minä tuotan."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
