Mansikkatorttu
Tässä mansikkatortussa täyte ja marjat laitetaan vasta kypsennetyn pohjan päälle aivan kuin täytekakussa. Syötävät kukat koristelevat tortun.Mansikkatorttu
Ainekset
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hienoksi rouhittuja manteleita
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl sitruunan mehua
Päälle
- 2 dl kermaa
- 1 l mansikoita
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Mittaa kulhoon voi, sokeri, vehnäjauhot ja mantelirouhe. Nypi ainekset muruiksi sormin. Sekoita munankeltuainen ja sitruunamehu taikinaan. Taikina on melko löysää, mutta se asettuu kauniisti käsiteltäväksi, kun pidät sitä jääkaapissa puoli tuntia.
Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina tasaisesti vuokaan, myös reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 30 minuuttia.
Irrota jäähtynyt pohja ja nosta tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kumoa torttupohjan päälle. Halkaise mansikat ja asettele ne kermavaahdon päälle. Kaada hunaja ohuena nauhana mansikoiden päälle ja tarjoile heti.
Ohje: Kaisa Rantama
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


