Kantarellikeitto
Tämän keiton voit valmistaa myös herkkutateista tai suppilovahveroista.Kantarellikeitto
6 alkuruoka-annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1–2 porkkanaa
- 1 l kantarelleja
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
- 1 tl kirveliä
- ¼ tl valkopippuria
- (suolaa)
- 1 rkl vaaleaa suurustetta
Päälle
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
Kuumenna voi kattilassa. Kuullota siinä kuorittuja hienonnettuja sipuleita ja tulitikuiksi leikattua porkkanaa.
Kumoa mukaan puhdistetut, pienennetyt sienet ja kääntele hetki.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Anna kypsyä noin 15 minuuttia.
Lisää mukaan sulatejuusto nokareina ja anna liueta liemeen. Mausta keitto, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Saosta keittoa suurusteella.
Ripottele annosten pinnalle ruohosipulisilppua ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

