Kantarellikeitto

Tämän keiton voit valmistaa myös herkkutateista tai suppilovahveroista.
Kokeile keiton ohjetta myös herkkutateilla tai suppilovahveroilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kantarellikeitto

6 alkuruoka-annosta

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 porkkanaa
  • 1 l kantarelleja
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
  • 1 tl kirveliä
  • ¼ tl valkopippuria
  • (suolaa)
  • 1 rkl vaaleaa suurustetta

Päälle

  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Kuumenna voi kattilassa. Kuullota siinä kuorittuja hienonnettuja sipuleita ja tulitikuiksi leikattua porkkanaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa mukaan puhdistetut, pienennetyt sienet ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja liemikuutiot. Anna kypsyä noin 15 minuuttia.

Lisää mukaan sulatejuusto nokareina ja anna liueta liemeen. Mausta keitto, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Saosta keittoa suurusteella.

Ripottele annosten pinnalle ruohosipulisilppua ennen tarjoilua.