Jääkahvi on hellepäivien pelastus – näin teet sitä itse
Kylmäuutettu kahvi on helppo valmistaa itse. Tarvitset vain vettä, kahvia ja jäitä.
Kylmä kahvi ei ainoastaan kaunista, vaan myös virkistää. Valmiiksi uutettu kahvi säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Sekoita joukkoon maito ja jäät vasta ennen nauttimista. Kuva: Sanne KatainenKylmäuutettu kahvi on mainio lämpimän tai helteisen kesäpäivän viilentävä ja virkistävä juoma. Siinä kahvi uutetaan jääkaapissa yön yli, ja ennen nauttimista sekaan lorautetaan maitoa. Jääpalat kruunaavat kylmän kahvinautinnon.
Retkijuomana kylmäuutettu kahvi on mainio, sillä se on helppo pakata mukaan. Pakkaa jäät eri astiaan kylmäkallejen kanssa, ja lisää ne juomaan vasta ennen nauttimista. Näin jäät eivät sulaessaan laimenna kahvia.
Kylmäuutettu kahvi eli cold brew -kahvi
6 annosta
- Ainekset
- 1 l vettä
- 2 dl (100 g) tummapaahtoista kahvia
- jäitä
Valmistusohje
Mittaa kahvi kannuun tai kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Suodata kahvi joko tiheällä siivilällä tai kostutetun harson läpi. Säilytä kahvijuoma jääkaapissa kannella peitettynä.
Ennen tarjoamista mittaa jäillä täytettyyn lasiin saman verran kylmäuutettua kahvia ja maitoa. Tarjoa heti.
Vinkki! Retkelle lähtiessäsi sekoita kahvi ja maito jo kotona, mutta lisää jäät vasta retkipaikalla. Näin sulavat jäät eivät laimenna juomaa ennen aikojaan.
Vinkki! Pienemmän määrän voi valmistaa myös pressopannussa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

