Härkäpapupata

Muhevaa härkäpapupataa kannattaa tarjota turkkilaisen jugurtin, tuoreiden yrttien ja pekonin kanssa.
Muhevaa härkäpapupataa kannattaa tarjota turkkilaisen jugurtin, tuoreiden yrttien ja pekonin kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Härkäpapupata

Ainekset

  • 2 dl kuoretonta käyttövalmista hernerouhetta
  • 2 dl käyttövalmista härkäpapurouheseosta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 mieto punainen chili
  • noin 1 l vettä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • rapeaksi paistettua pekonia
  • turkkilaista jugurttia
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Laita hernerouhe ja härkäpapurouheseos likoamaan puoleen litraan vettä noin puoleksi tunniksi. Sillä aikaa kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili siemenineen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuullota sipuli ja porkkanat kattilan pohjalla. Lisää valkosipuli ja silputtu chili ja kuullota vielä hetki. Lisää rouheseos vesineen, tomaattimurska, tomaattipyree ja loppu vesi.

Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä, sillä pata palaa herkästi pohjaan. Lisää lopuksi mausteet, viinietikka ja suolaa maun mukaan.

Tarjoa turkkilaisen jugurtin, rapean pekonin ja tuoreen yrttisilpun kanssa.