Pakastimen viimeisistä puolukoista saa herkullisen jäädykkeen
Puolukkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voit tehdä joko kakkuvuokaan tai pienempiin muotteihin.

Puolukkajäädyke on tehtävä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä sen on oltava pakastimessä vähintään viisi tuntia. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puolukkajäädyke
(8 annosta)
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa tai kauravispiä
- 3 tl vaniljasokeria
- 4 dl pakastettuja puolukoita
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa myös kerma. Rouhi jäiset puolukat monitoimikoneessa tai tehosekoittimella.
Sekoita puolukkamurska, kermavaahto ja vaniljasokeri munavaahtoon.
Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun kakkuvuokaan tai useaan pienempään muottiin. Esimerkiksi leipävuoka toimii hyvin. Peitä kelmulla tai kannella. Pakasta jäädykettä vähintään viisi tuntia.
Ennen tarjoilua kasta vuoan ulkopinta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke veitsellä auttamalla tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmetä noin kymmenen minuutin ajan ennen tarjoilua.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokin tekemä munakas kohottaa mielen Lappi-henkisellä aamiaisella22:00
- Suomen ylioppilaskuntien liitto tarjoaa jatkossa vain kasvipohjaista ruokaa ‒ saman päätöksen tekivät Lapin yliopisto-opiskelijat19:31
- Kaalilaatikko23.2.2018
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän06:00
- Muikuista syntyy maukas alkupala tomaatin ja valkosipulin voimin 19.5.
- Ravintola Niinipuu tarjoaa juhlaherkkuja savolaisittain ‒ tässä emännän vinkit juhlien järjestämiseen: ”Vähäkin vihreä koristaa kummasti”19.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan06:00