Pakastimen viimeisistä puolukoista saa herkullisen jäädykkeen
Puolukkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voit tehdä joko kakkuvuokaan tai pienempiin muotteihin.

Puolukkajäädyke on tehtävä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä sen on oltava pakastimessä vähintään viisi tuntia. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puolukkajäädyke
(8 annosta)
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa tai kauravispiä
- 3 tl vaniljasokeria
- 4 dl pakastettuja puolukoita
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa myös kerma. Rouhi jäiset puolukat monitoimikoneessa tai tehosekoittimella.
Sekoita puolukkamurska, kermavaahto ja vaniljasokeri munavaahtoon.
Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun kakkuvuokaan tai useaan pienempään muottiin. Esimerkiksi leipävuoka toimii hyvin. Peitä kelmulla tai kannella. Pakasta jäädykettä vähintään viisi tuntia.
Ennen tarjoilua kasta vuoan ulkopinta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke veitsellä auttamalla tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmetä noin kymmenen minuutin ajan ennen tarjoilua.
Osaston luetuimmat
- Elintarviketeollisuudelta askelmerkit taisteluun luontokatoa vastaan – Nämä tuontiraaka-aineet aiheuttavat eniten metsäkatoa
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Suomalaista tofuvalmistajaa syytettiin ”murhaajaksi”, kun Amazonin sademetsissä roihusi – nykyään yritys tuo vain luomusoijaa Itävallasta
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen
- Mummon lihapullat