Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pakastimen viimeisistä puolukoista saa herkullisen jäädykkeen

Puolukkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voit tehdä joko kakkuvuokaan tai pienempiin muotteihin.
Puolukkajäädyke on tehtävä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä sen on oltava pakastimessä vähintään viisi tuntia.
Puolukkajäädyke on tehtävä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, sillä sen on oltava pakastimessä vähintään viisi tuntia. Kuva: Vesa-Matti Väärä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puolukkajäädyke

(8 annosta)

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa tai kauravispiä
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 4 dl pakastettuja puolukoita

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa myös kerma. Rouhi jäiset puolukat monitoimikoneessa tai teho­sekoittimella.

Sekoita puolukkamurska, kermavaahto ja vaniljasokeri munavaahtoon.

Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun kakkuvuokaan tai useaan pienempään muottiin. Esimerkiksi leipävuoka toimii hyvin. Peitä kelmulla tai kannella. Pakasta jäädykettä vähintään viisi tuntia.

Ennen tarjoilua kasta vuoan ulkopinta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke veitsellä auttamalla tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmetä noin kymmenen minuutin ajan ennen tarjoilua.