
Vuoden ravintola kouli itselleen asiakaskunnan Lahteen
Ravintola Roux viehättää ruokansa ja palvelunsa lisäksi historiallisella miljööllään.
Rouxin ruoka on kunnianhimoista. Ravintola vaatii klassista ranskalaista ruuanlaittotaitoa. Kuva: Suomen gastronominen seuraSuomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Seura perusteli valintaansa ravintolan pitkäjänteisellä työllä klassisen ranskalaisen keittiön vaalimiseksi.
Ravintola satsaa kotimaisiin raaka-aineisiin, ja myös skandinaavisuus on merkittävässä roolissa.
Seura luonnehtii yhdeksänvuotiasta Rouxia Lahden parhaaksi ravintolaksi. Ruuan lisäksi myös palveluun on panostettu.
Ravintola on rakennettu liki satavuotiaaseen apteekkiin. Rouxia pyörittää ravintoloitsijapariskunta Kati ja Sami Häkkinen.
"Yhden ravintolan on haastavaa synnyttää muuten ketjuvetoiseen Lahteen korkealaatuisen syömisen kulttuuria. Siinä Roux on kuitenkin onnistunut ja pystynyt koulimaan alueelle asiakaskunnan, joka osaa vaatia ravintolaltaan yhä parempaa ruokaa", Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä kuvailee.
Tyylipuhtaan fine dining -ravintolan tapaan Roux viehättää kokonaisuutena.
"Siellä on loistava ruuan ja viinin yhdistelmä, kaunis miljöö sekä erinomainen palvelu. Sami Häkkinen liputtaa keittiössään klassisen ranskalaisen ruoanlaittoperinteen puolesta ja salista vastaava vaimonsa Kati pitää huolen siitä, että palvelu pelaa moitteettomasti ja huolellisesti valitut juomat täydentävät annokset."
Suomen Gastronomien seura on valinnut Vuoden ravintolan vuodesta 1985. Aiemmin valinnat ovat osuneet lähes poikkeuksetta Helsinkiin, viime vuosina myös Turkuun ja Tampereelle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

